Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Τι εννοούμε αγάπη?

   Τώρα πια έχω πειστεί ότι δεν ξέρουμε τι θα πει αγάπη, δεν έχουμε μάθει να αγαπάμε. Έχουμε μάθει να φροντίζουμε, έχουμε μάθει να προσέχουμε κάποιον, έχουμε μάθει να νοιαζόμαστε, όμως να αγαπάμε όχι, δεν έχουμε μάθει.
   Και το λάθος που κάνουμε είναι ότι συγχέουμε την φροντίδα με την αγάπη. Η φροντίδα είναι τρόπος από τους πολλούς που έχουμε για να εκφράσουμε την αγάπη μας όμως μόνη της δεν είναι αγάπη. Είναι απλά καλή πράξη. Και μάλιστα πολλές φορές όταν είναι υπέρμετρη γίνεται και κουραστική.
   Και ποιος μπορεί στο κάτω κάτω να δώσει έναν ακριβή ορισμό για το τι είναι αγάπη? Κανείς. Και αυτό γιατι ο καθένας μας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Για παράδειγμα, ένα παιδί το οποίο έχει βιώσει τη βία μέσα στην οικογένεια τότε μπορεί και το πιο απλό δείγμα φροντίδας να το εκφράσει αγάπη. Ή μια γυναίκα η οποία έχει περάσει όλη της τη ζωή μέσα στις απογοητεύσεις, μπορεί να θεωρήσει ως αγάπη την προσοχή που μπορεί να της προσφέρει το βλέμμα ενός άντρα ή τα όμορφα λόγια του.
   Προσωπικά για μένα αγάπη σημαίνει αυτοθυσία!Και μάλιστα άνευ όρων!Το να είσαι έτοιμος να φτάσεις και στην άκρη του κόσμου γι'αυτόν που αγαπάς!Το να προσπαθείς ασταμάτητα για την ευτυχία του!Να βάζεις πρώτα το ΕΣΥ μπροστά και ύστερα το ΕΓΩ!Το να κάνεις τα πάντα για την εκπλήρωση των ονείρων του!Το να τον σέβεσαι και να τον εκτιμάς πάνω απ'όλα!Το να λατρεύεις ακόμα και τα ελαττώματά του!Το να νιώθεις περήφανος γι'αυτόν!Το να νιώθεις κενός όταν είναι μακρυά σου και απόλυτα συμπληρωμένος όταν βρίσκεται κοντά σου!Το να είναι η αφορμή των επιτυχιών σου και η παρηγοριά των δυστυχιών σου!Το να αναζητάς μόνο την αγκαλιά του και όταν δεν νιώθεις τα χέρια του γύρω σου να παγώνεις!Το να κάνεις μαζί του έρωτα και όχι απλά σεξ!Το να είσαι δυνατός νιώθωντας όλα αυτά και όχι αδύναμος και έρμεο της διαθεσής του!
   Η αγάπη είναι δύναμη και όχι φόβος για αδυναμία...Η αγάπη είναι τα ΠΑΝΤΑ!!!
   Πολλοί την περιγελούν, πολλοί λένε πως δεν υπάρχει, άλλοι απλά την απαξιούν...Όμως όσοι την έχουν νιώσει έχουν καταλάβει ότι είναι το πιο όμορφο, το υπέρτατο, το πιο υπέροχο πράγμα στον κόσμο!!!Όταν φυσικά είναι αληθινή σε όλη της την υπόσταση...Πράγμα πολύ δύσκολο στις μέρες μας, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα που θα το θίξω κάποια άλλη στιγμή...
    Μήπως όμως είναι πολύ ιδανικό όλο αυτό που πιστεύω? Ναι είναι...Και το ξέρω καλά!Αν όμως δεν ονειρευόμαστε το ιδανικό τότε δεν έχει νόημα καμία προσπάθεια για όνειρα...Γιατί αυτό είναι το όνειρο:ελπίδα για να φτάσουμε το ιδανικό!!!Και η αγάπη ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου