Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

14 Φεβρουαρίου

   14 Φεβρουαρίου! Είναι του Αγίου Βαλεντίνου και τα ανθοπωλεία έχουν εφοδιαστεί με νέες ποσότητες λουλουδιών, τα ζαχαροπλαστεία  έχουν ετοιμάσει γλυκά και σοκολάτες σε διάφορα γουστόζικα σχήματα όπως καρδιές, λουλουδάκια, αγγελάκια και τα μαγαζιά με είδη δώρων έχουν γεμίσει τις βιτρίνες τους με ένα σωρό λούτρινα  σε οποιοδήποτε ζωάκι μπορεί κανείς να φανταστεί, μαξιλαράκια σε σχήμα καρδιάς που γράφουν επάνω «Σ’ αγαπώ», καρτούλες με αστείες ρίμες που λένε για την αγάπη.  Και το πανηγύρι ξεκινάει! 
   Nέοι και νέες πάνω-κάτω στη δική μας ηλικία, αλλά και μεγαλύτεροι, τρέχουν να διαλέξουν το πιο όμορφο και το πιο εκλεκτό δώρο για τον/την αγαπημένο/η τους.  Η ανταλλαγή δώρων έγινε, τα λόγια αγάπης ειπώθηκαν πιο φουσκωμένα από ποτέ και δεν έχει σημασία αν λίγο καιρό μετά δεν θέλουν να βλέπουν ο ένας τον άλλον.  Τα δώρα στο κάτω-κάτω δόθηκαν και η αγάπη εκδηλώθηκε σε όλο της το μεγαλείο. 
   Δε διαφωνώ!  Φυσικά και μπορεί το δώρο να είναι εκδήλωση αγάπης, όταν όμως δίνεται όχι μόνο με τα χέρια αλλά και με την καρδιά.  Για τους πραγματικά ερωτευμένους κανονικά κάθε μέρα θα πρέπει να είναι γιορτή.Αλλά από την άλλη είναι πολύ όμορφο που ακόμα υπάρχει μια ξεχωριστή μέρα για τον έρωτα και την αγάπη και ας προωθείται τόσο πολύ για κερδοσκοπικούς λόγους. Άλλωστε στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε το νόημα της μέρας αυτής και να της δώσουμε ένα ουσιαστικό περιεχόμενο. Γι’ αυτό ας μην πέσουμε και πάλι σ’ αυτή την παγίδα που ονομάζεται καταναλωτισμός. Ας δηλώσουμε τα συναισθήματά μας με πιο ειλικρινείς τρόπους και ας αφήσουμε τα δώρα για το τέλος. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε πρώτα ερωτευμένοι και μετά καταναλωτές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου